СБУ запобігла замаху на нардепа, який планувався ФСБ

Читать на русском
Співробітники СБУ в Києві попередили замах на життя народного депутата, до якого можуть бути причетні російські спецслужби.
Глава СБУ Василь Грицак

Служба безпеки України запобігла замаху на життя народного депутата України, яке планувалося і координувався з території Російської Федерації.

Про це на брифінгу заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає «Слово і Діло».

США наклали санкції на ФСБ і висилають 35 російських дипломатівМінфін США оголосив про запровадження нових санкцій проти РФ у зв'язку з кібератаками, метою яких було вплинути на перебіг виборів американського президента.

«Сьогодні вранці я доповів президенту України про попередження співробітниками Служби безпеки України резонансного злочину в Києві. Вчора співробітниками СБУ виявлено, задокументовано та на етапі виконання попереджено замах на життя народного депутата України. За нашими даними, операція з фізичної ліквідації народного депутата планувалася, готувалася і контролювалася з території Російської Федерації», - сказав Грицак.

СБУ вважає, що до цього причетні спецслужби РФ, а саме ФСБ.

Передбачуваний організатор замаху - громадянин Росії 1965 року народження, який жив у Харківській області, а в 2014 виїхав на територію, підконтрольну терористам так званої ЛНР. Зараз він знаходиться в Бєлгороді.

Експерт пояснив, чому Донбас ризикує опинитися в руках генералів ФСБДиректор Інституту зовнішньої політики проаналізував ситуацію з виконанням Мінських угод у частині проведення виборів на Донбасі.

Для виконання замаху підібрали двох раніше судимих українців 1980 і 1978 року народження. Обоє відбували покарання у Криму, після чого поїхали в Росію і звідти прибули в Україну. Вони затримані.

Виконавці розглядали варіант підкласти саморобний вибуховий пристрій під машину депутата або зробити так, щоб він здетонував під час руху.

Нагадаємо, раніше державна прикордонна служба України заявила, що на админгранице з окупованим Кримом росіяни затримали громадянина України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: