В яких містах політики обіцяли відкрити ЦНАП і що з цього вийшло

Читать на русском
Слово і Діло підготувало огляд обіцянок українських політиків щодо відкриття в країні Центрів надання адміністративних послуг.

Вчора, 24 січня, Європейський Союз ухвалив рішення про надання 800 тисяч євро на ремонт та обладнання Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у рамках реформи з децентралізації в Україні.

ЦНАП вирішив створити міністр юстиції Павло Петренко ще 30 березня 2014 року. Майже за рік із дня обіцянки було створено 641 центр. Пізніше, 5 липня 2016 року, він заявив, що планує з 2017-го максимально підключити центри надання адміністративних послуг до процесу легалізації громадських формувань. Це зобов'язання міністра поки перебуває в процесі виконання.

Також відкрити ЦНАП 25 січня 2016 року пообіцяв голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко. Губернатор зобов'язався відкрити 4 нових філії ЦНАП у регіоні, а відкрив 5: дві філії в Кам'янському та три нових центри в Слобожанській, Апостолівській та Богданівській громадах.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв відкрити ЦНАП в мікрорайоні РяснеСказано 18 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

18 квітня 2016 року мер Львова Андрій Садовий заявив про плани відкрити ще один ЦНАП у мікрорайоні Рясне. Наразі в Рясному не був відкритий ЦНАП, а зобов'язання Садового перебуває в процесі виконання.

Його колега з Чернівців Олексій Каспрук 23 вересня 2016 року зобов'язався створити повнофункціональний ЦНАП у Садгородському районі міста. Станом на 25 січня 2017 року центр не був запущений.

Народний депутат Мустафа Найєм також дав дві обіцянки щодо ЦНАП. 1 липня 2016 року депутат пообіцяв відкрити один центр у Маріуполі, який запустили 31 серпня 2016 року, а 5 жовтня – про ще один, який планують відкрити в 2017 році.

12 липня 2016 року міністр соціальної політики Андрій Рева поділився глобальними планами щодо ЦНАП. За його словами, протягом 5-7 років планується завершити етап формування адміністративних центрів якісного надання послуг у всій Україні. «Слово і Діло» обов'язково простежить за виконанням цієї обіцянки міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: