ЄС згоден виділити фінансування на Центри адмінпослуг в Україні

Читать на русском
Надані кошти підуть на ремонт приміщень, технічне обладнання для центрів, а також на навчання персоналу та інформування громадськості про діяльність центрів.

Європейський Союз надасть 800 тисяч євро на ремонт та обладнання Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у рамках реформи з децентралізації в Україні.

Про це повідомив посол Швеції в Україні Мартін Хагстрем, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Якщо послуги будуть надаватися вчасно, якісно й відповідатимуть нормативним вимогам, це підвищить рівень довіри громадян до центрів і в підсумку послужить підтвердженням кращого взаємозв'язку між громадянами й державою», – сказав він.

Виділені кошти підуть на ремонт приміщень, технічне обладнання для центрів, а також на навчання персоналу та інформування громадськості про діяльність центрів.

Своєю чергою, голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі висловив надію на те, що якомога більше громад долучаться до реформи децентралізації в 2017 році.

«Процес об'єднання надасть більше повноважень для вирішення питання, які дійсно є важливими. При цьому вже об'єднані громади мають бути підзвітними своїм громадянам», – зазначив посол.

Відзначимо, що сьогодні відбулося підписання меморандумів про співпрацю між представниками 14 громад і компанією SKL International, що реалізує початкову фазу проекту U-LEAD component 2 «Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення обізнаності населення про місцеве самоврядування» в частині розвитку Центрів адміністративних послуг, що фінансується ЄС та Шведською агенцією міжнародного розвитку.

Як повідомлялося раніше, в 2017-2018 роках в Україні планують відкрити до 700 центрів надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі заявили про початок проекту «Прозорість та підзвітність у державному адмініструванні та послугах» вартістю $19 млн, що розрахований на п'ять років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: