У рейтингу сприйняття корупції Україна розділила 131-е місце з Росією та Іраном

Читать на русском
У рейтингу, складеному Transparency International, Україна опустилася на одну позицію, хоча продемонструвала показники, вищі за торішні.

Україна в 2016 році посіла 131-е місце в світовому рейтингу індексу сприйняття корупції (СРІ).

Про це йдеться в звіті Transparency international, передає «Слово і Діло».

Так, Україна отримала 29 балів зі 100 можливих. Це на 2 бали більше, ніж минулого року, але недостатньо для країни, влада якої назвала боротьбу з корупцією пріоритетом.

Викорінити, щоб вижити: тотальна корупція добиває Україну – експертЕкономічний експерт розповів, як вплине аудит ЄС, згідно з яким Україна є найбільш корумпованою країною Європи, на подальше кредитування.

Відзначається, що Україна розділила 131-е місце з Казахстаном, Росією, Іраном та Непалом. Таким чином, країна опустилася на одну сходинку порівняно з рейтингом 2015 року.

«Саме проблеми безкарності та недієвої системи правосуддя не дають Україні здійснити прорив у подоланні корупції», – повідомив виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин.

Перше місце в рейтингу розділили Данія, яка очолювала й минулорічний рейтинг, та Нова Зеландія, що набрали 90 балів. На останньому місці – Південний Судан і Сомалі, які отримали 11 та 10 балів відповідно.

Раніше в ПАРЄ повідомляли, що українська влада бореться з корупцією повільно.

Нагадаємо, що антикорупційний комітет ВР визначив кандидатури аудиторів для НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: