Антикорупційний комітет ВР визначив кандидатури аудиторів для НАБУ

Читать на русском
Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції визначив кандидатури аудиторів для Національного антикорупційного бюро.

Комітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції визначив кандидатури аудиторів для Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в повідомленні НАБУ в Тwitter, передає «Слово і Діло».

«Комітет Верховної Ради одноголосно рекомендує парламенту призначити аудитором для НАБУ Роберта Сторча ... Антикорупційний комітет ВР рекомендує уряду призначити Джованні Кесслера представником Комісії аудиторів НАБУ», – йдеться в повідомленні.

Аудит ЄС: Україна – найбільш корумпована країна ЄвропиВ Європейській рахунковій палаті вважають, що підтримка України Євросоюзом мала обмежений вплив і, незважаючи на імпульс для реформ, досягнуті результати залишаються «крихкими»

Зараз Сторч є заступником генерального інпектора США й працює в Генеральній інспекції в структурі Міністерства юстиції США. Джованні Кесслер, якого рекомендували призначити аудитором НАБУ за квотою уряду, є генеральним директором Європейського управління з боротьби з шахрайством. Кандидатура Кесслера була подана представництвом ЄС в Україні.

Нагадаємо, раніше комітет рекомендував ВР встановити вимоги до директорів теруправлінь Державного бюро розслідувань.

Раніше повідомлялося, що генеральний прокурор України Юрій Луценко заблокував доступ Національного антикорупційного бюро до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: