Викорінити, щоб вижити: тотальна корупція добиває Україну – експерт

Читать на русском
Володимир Сіденкоекономічний експерт

Складні відносини з кредиторами, в тому числі з МВФ, уже очевидні. Доказом є те, що траншу, якого ми очікували наприкінці року, не буде.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт економічних програм Центру Разумкова Володимир Сіденко, аналізуючи звіт Європейської рахункової палати, згідно з яким Україна є найбільш корумпованою країною Європи.

«Висновки, які надала рахункова палата, не склалися за один день. Перспективи для нас сумнівні, адже ми й так не мали особливого інвестиційного пожвавлення», – підкреслив він.

«Обмеженим залишається платоспроможний попит через низькі доходи населення, підвищення цін, наразі загострюється внутрішньополітична боротьба, яка ставить під сумнів курс, за яким виживатиме країна», – розмірковує Сіденко.

Зараз уже немає чого віднімати від України та інвестиційного процесу, а заходи, спрямовані на підтримку, – це заходи на виживання.

«Підтримка буде, але на мінімальному рівні. Фактично, країна виживає», – наголосив експерт.

В цих умовах, на його думку, змінити ситуацію може лише розвиток нових видів економічної діяльності, що здатні продукувати великий обсяг доданої вартості. Саме це могло б підвищити темпи економічного зростання.

«Звичайно, в становищі, в якому перебуває наша країна, коли лише посилюється боротьба політична, а не боротьба з корупцією, ці процеси гальмуються», – резюмував Володимир Сіденко.

Нагадаємо, два роки тому, ще будучи кандидатом у народні депутати, Володимир Гройсман у передвиборчій програмі обіцяв домогтися проведення антикорупційної люстрації судових, правоохоронних, податкових і митних органів.

Водночас у «Радикальній партії» обіцяли принести до ВР 300 тисяч підписів за розслідування корупції та офшорів влади, проте не змогли дотримати слова, а в пропрезидентській фракції БПП намагалися всіляко боротися з корупцією на держпідприємствах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: