Українська влада бореться з корупцією повільно – ПАРЄ

Читать на русском
ПАРЄ стурбована тим, що в Україні жоден із гучних скандалів досі не завершився належним судовим вироком для корупціонерів. Українську владу закликають поквапитися.

Під час зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка відкривається в понеділок, 23 січня, в Страсбурзі, на розгляд депутатів буде винесений проект резолюції «Функціонування демократичних інститутів в Україні».

Про це повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Доповідь та відповідну резолюцію представлятимуть доповідачі з українського питання від моніторингового комітету ПАРЄ: іспанець від групи лібералів Жорді Шукла та німець від Європейської народної партії Аксель Фішер.

Ця доповідь щодо України є плановою – доповідачі моніторингового комітету регулярно відстежують хід виконання певною країною зобов’язань, які вона взяла на себе, приєднавшись до Ради Європи (РЄ).

Викорінити, щоб вижити: тотальна корупція добиває Україну – експертЕкономічний експерт розповів, як вплине аудит ЄС, згідно з яким Україна є найбільш корумпованою країною Європи, на подальше кредитування.

Під процедурою моніторингу ПАРЄ серед 47 країн-членів РЄ наразі перебувають дев’ять країн, серед яких і Україна. «Розгалужена корупція» в Україні продовжує залишатися однією з головних проблем, наголошують представники моніторингового комітету.

«Затяжна відсутність конкретного прогресу» в антикорупційній боротьбі, а саме – судових переслідувань та тюремних термінів корупціонерам, «може потенційно зменшити ефект амбіційних реформ влади та підірвати громадську довіру до політичної та юридичної системи взагалі», йдеться в тексті.

«Асамблея стурбована тим, що темп боротьби з корупцією занадто повільний, а конкретні результати дуже обмежені», – констатується в проекті резолюції.

Її автори також зауважують: політичні та економічні інтереси представників влади в Україні тісно переплетені між собою, що негативно впливає на громадську думку й може зашкодити боротьбі з корупцією.

Як зазначалося раніше, сьогодні в ПАРЄ обговорять порушення прав людини в Криму.

Нагадаємо, що Україна в ПАРЄ наполягатиме на збереженні російських санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: