Супрун пояснила, чому не згодна з кандидатурою держсекретаря МОЗ

Читать на русском
В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що обраний на конкурсі держсекретар не може обійняти цю посаду через конфлікт інтересів.
Уляна СупрунФото з відкритих джерел

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що обраний на конкурсі держсекретар не може обійняти цю посаду через конфлікт інтересів.

Про це вона написала у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Супрун зазначила: «Ну що ж, колеги. Наші побоювання виправдалися. Нам, Міністерству охорони здоров'я України, обрали державного секретаря – людину, яка законом буде наділена величезними повноваженнями. Вона впливатиме на будь-які кадрові рішення не лише міністерства, але й усіх державних підприємств і керуватиме державними закупівлями».

Вона додала, що в міністерстві «категорично не згодні з результатами конкурсу» й бачать «системні прорахунки в процедурі його проведення».

У Нацагентстві з питань держслужби назвали зарплату майбутніх держсекретарів КабмінуКабінет міністрів України оголосив конкурси на заміщення посад державних секретарів 8 відомств.

Супрун наголосила, що, за даними Моніторингової місії «Доброчесно», особа, яку обрали держсекретарем Міністерства охорони здоров'я, не може обіймати цю посаду через конфлікт інтересів, тому що її ім'я фігурує в корупційних схемах.

Вона продовжила: «Ми не можемо працювати в одній команді з людьми, які скомпрометовані або корумповані. Ми безкомпромісні, адже йдеться про держсекретаря Міністерства охорони здоров'я – міністерства, від якого залежить здоров'я кожного українця».

Нагадаємо, в листопаді уряд оголосив конкурс на посаду держсекретаря в десяти міністерствах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: