МОЗ хоче перевести військові аптечки на стандарти НАТО

Читать на русском
У МОЗ вважають, що медична допомога українським бійцям не має відрізнятися від медичної допомоги натовських солдатів.

Міністерство охорони здоров'я розробило зміни до Переліку лікарських засобів і виробів медичного призначення, що мають бути в складі військових аптечок і рюкзаків медичного санітара та санінструктора, під стандарти НАТО.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Зміни були розроблені з урахуванням міжнародних стандартів і бойового досвіду в зоні проведення АТО.

«Зміст індивідуальної аптечки, склад аптечки військового медика є науково обґрунтованим і випробуваним в боях. Склад натовських аптечок постійно переглядається, доповнюється сучасними, ефективними засобами й препаратами», – повідомили у відомстві.

У Міністерстві підкреслили, що медична допомога українським бійцям не має відрізнятися від медичної допомоги натовських солдатів, а також висловили сподівання, що Міноборони підтримає цю ініціативу МОЗ.

Міноборони починає проект автоматизації та інформатизації ЗСУПерехід на автоматизовану систему управління в українській армії розрахований на кілька років: на початку 2017 року США виділять на старт проекту 30 млн дол.

Як повідомлялося раніше, фінансування заробітної плати та грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України буде збільшено на 10%.

Збройні сили України посіли тридцяту позицію серед найсильніших армій світу в щорічному рейтингу військової могутності Global Firepower (GFP), а серед європейських армій ЗСУ – на восьмому місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: