З приходом до влади Трампа покладено кінець світопорядку XX століття – МЗС Німеччини

Читать на русском
У МЗС Німеччини вважають, що з приходом до влади Дональда Трампа старий світ XX століття остаточно завершився.

У своїй статті виданню Bild am Sonntag міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмаєр наголосив, що з приходом до влади Дональда Трампа старий світ XX століття остаточно завершився.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК Україна.

«З обранням Дональда Трампа старий світ XX століття остаточно завершився і які уявлення про порядок будуть превалювати в XXI столітті, як буде виглядати світ завтрашнього дня - ще не визначено», - заявив дипломат.

Як і завжди, зазначив він, при зміні влади з'являється невизначеність, сумніви та знаки питання щодо курсу нового керівництва.

Трамп міг би стати диктатором на посаді президента США – СоросФінансист-мільярдер Джордж Сорос вважає, що політика новообраного президента Дональда Трампа може перетворитися на диктатуру.

«Проте в ці часи - часи нового глобального хаосу - йдеться про щось більше, сьогодні дуже багато поставлено на карту», - підкреслив Штайнмаєр.

За словами віце-канцлера Німеччини Зігмар Габріель, перемога Дональда Трампа стала результатом «поганою радикалізації» і для Німеччини можуть наступити важкі часи.

«На тлі таких змін Німеччина і Європейський союз повинні об'єднати зусилля і захищати свої інтереси з метою запобігання посилення націоналістичних тенденцій в Європі», - зазначив він.

Додамо, команда Трампа має намір анулювати 70% законів Обами. Перші президентські документи Трамп уже підписав.

Мільярдер Джордж Сорос припустив, що у Трампа є схильність до диктатури, але навряд чи йому дадуть реалізувати подібні спроби.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: