Трамп міг би стати диктатором на посаді президента США – Сорос

Читать на русском
Фінансист-мільярдер Джордж Сорос вважає, що політика новообраного президента Дональда Трампа може перетворитися на диктатуру.

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі інвестор-мільярдер Джордж Сорос висловив побоювання, що правління Дональда Трампа в США може обернутися диктатурою.

Про це він заявив у інтерв'ю Bloomberg, передає «Слово і Діло».

«Я б охарактеризував його (Трампа – Ред.) як шахрая та потенційного диктатора. Але він лише потенційний диктатор, оскільки я впевнений, що Конституція та політичні інститути Сполучених Штатів досить сильні. Він став би диктатором, якби міг вийти сухим із води, але він не здатен на це», – заявив мільярдер.

При цьому, на його думку, ідеї новообраного президента суперечать самі собі, тому його політика приречена на провал.

Команда Трампа анулює 70% указів ОбамиНовообраний президент Америки не задоволений більшістю законів адміністрації Обами й має намір їх анулювати.

Раніше в Республіканській партії назвали першочергові кроки Трампа на посаді президента США.

Як відомо, Сорос був прихильником Гілларі Клінтон і, за деякими даними, вклав у її виборчу кампанію близько 25 мільйонів доларів.

Також важливо відзначити, що мільярдер неодноразово виступав на підтримку України, захищаючи територіальну цілісність нашої держави, а нещодавно його Фонд засудив позицію Віктора Пінчука щодо Криму.

Нагадаємо, сьогодні відбудеться інавгурація 45-го президента США Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: