У США стартувала масштабна кампанія за імпічмент Трампа

Читать на русском
Відразу кілька громадських організацій США ініціювали збір підписів під петицією за імпічмент президента США Дональда Трампа.

Ряд громадських організацій ініціювали збір підписів під петицією за імпічмент Трампа.

Як йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті кампанії Impeach Trump Now 20 січня, причина акції в конфлікті інтересів глави Білого дому у зв'язку з його бізнесом, повідомляє DW, передає «Слово і Діло».

Кампанію за усунення Трампа від влади організували дві американські позапартійні некомерційні організації - Free Speech for People і RootsAction.

Інавгурація Трампа: цікаві деталі церемонії«Слово і Діло» створило інфографіку про цікаві факти щодо інавгурації 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа.

Вони стверджують, що через конфлікт інтересів президента США є небезпека того, що у Вашингтоні будуть прийматися рішення, вигідні для країни. Одночасно петиція за імпічмент Трампа, яка вказує на його «гомофобію, расизм, ксенофобію і сексизм», запущена на сайті Change.org.

Станом на 21 січня вона набрала вже майже 86 тисяч підписів.

Як пише газета The Washington Post, в числі інших проти Трампа виступає і правозахисна організація «Американський союз захисту громадянських свобод (ACLU).

Нагадаємо, що церемонія інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа пройшла у Вашингтоні 20 січня. Вона супроводжувалася масовими акціями протесту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: