У Путіна і його сил не буде легкої прогулянки по території України – Полторак

Читать на русском
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що незалежно від позиції США і Дональда Трампа Україна буде захищати свою цілісність до кінця.

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україні дуже важлива підтримка США і стримування РФ, але незалежно від того якою буде політика Дональда Трампа, Україна буде захищатися до кінця.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Дуже важливо для України мати політичну підтримку з боку Сполучених Штатів і зберігати санкції, введені проти Росії, так як це один з найважливіших аспектів для стримування подальшої ескалації з боку президента Володимира Путіна», - сказав Полторак.

Він наполіг, що скасування санкцій дасть «небезпечний сигнал» РФ і іншим країнам, які порушують міжнародне право, що може призвести до «хаосу в світі».

«Мета Росії може полягати в захопленні великих територій України або навіть вторгнення в одну з країн-членів НАТО», - заявив міністр.

Експерт назвав помилку, якої припустилася Україна щодо ТрампаПоліттехнолог оцінив перспективи зустрічі Петра Порошенка з Дональдом Трампом та пояснив, якої помилки припустилася українська дипломатія.

При цьому, він уточнив, що починаючи з 2014 року допомога від США, включаючи вартість навчань і обладнання, склала більше $1,3 млрд.

«На жаль, ми не можемо впливати на будь-які рішення Трампа, він може прийняти їх або не прийняти щодо допомоги США Україні. Україна буде захищатися до кінця. І те, в чому я можу бути впевнений, що у Путіна та його сил не буде легкої прогулянки по території України», - додав він.

Нагадаємо, 20 січня Дональд Трамп офіційно вступив на посаду. Повідомляється, що вже підписав перші президентські укази.

За попередньою інформацією, візит Президента України до Вашингтона може відбудуться вже в лютому. У свою чергу, в Кремлі також сподіваються провести переговори з Трампом після інавгурації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: