Експерт назвав помилку, якої припустилася Україна щодо Трампа

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Зрозуміло, що зустріч з Трампом колись відбудеться, й вона потрібна, але питання в термінах.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи анонсовану зустріч Петра Порошенка з новообраним президентом США Дональдом Трампом.

«На жаль, і українська влада, і багато провладних депутатів зробили величезну помилку, що взагалі втрутилися у вибори в США. У деяких виданнях вже заявляють, що Україна допомагала Клінтон, вкидаючи компромат на Манафорта, тому так само втручалася у виборчий процес у США, як і РФ. Відповідно, це дуже тривожний сигнал для нас», – пояснив експерт.

З огляду на особливість Трампа, він навряд чи забуде компромат на Манафорта, й не виключено, що вживатиме заходів, щоб покарати тих, хто брав у цьому участь.

За його словами, це зовсім не означає, що не варто домагатися переговорів і зустрічі з новим президентом.

«Звичайно, варто наполягати на зустрічі. США – єдина наддержава, вони є світовим економічним лідером. Без підтримки США ми ризикуємо залишитися сам на сам з агресією РФ», – вважає Загородний.

При цьому, на його думку, якщо порівнювати з попередньою адміністрацією, то з приходом Трампа є сподівання, що республіканська верхівка буде більш жорсткою та прагматичною щодо Росії.

«Є надія, що Україні більше допомагатимуть у розбудові армії, наданні летальної зброї, щоб раз і назавжди встановити партнерські відносини», – підкреслив політтехнолог.

За попередньою інформацією, візит Президента України до Вашингтона може відбутися вже в лютому. Своєю чергою, в Кремлі також сподіваються провести переговори з Трампом після інавгурації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: