НБУ посилив вимоги до інкасаторів

Читать на русском
Замість комісії з питань ліцензування юридичних осіб рішення про видачу ліцензії відтепер ухвалює правління НБУ на підставі рекомендацій комісії.

Національний банк підвищив вимоги до юридичних осіб, які надають послуги інкасації, з 20 січня 2017 року.

Про це йдеться в постанові №4 «Про затвердження змін до положення про порядок видачі юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації» від 16 січня 2017 року, передає «Слово і Діло».

Постанова містить вимогу надавати для отримання ліцензії на надання послуг з інкасації документи, необхідні для оцінки ділової репутації керівника підрозділу інкасації, документи, аналіз яких дозволить зробити висновки щодо прозорої структури власності юридичної особи, а також документи, що характеризують фінансовий стан юридичної особи та засвідчують легальність походження коштів, залучених для матеріально-технічного забезпечення діяльності з надання послуг з інкасації.

Гонтарева розповіла, до чого призведе затягування з фінпідтримкою УкраїниУ Національному банку України розповіли, до чого призведе затягування паузи у фінансовій підтримці держави.

Згідно з постановою, рішення про видачу ліцензії замість комісії з питань ліцензування юридичних осіб відтепер ухвалює правління НБУ на підставі рекомендацій комісії.

Норми постанови також визначають можливість отримання ліцензіатом копії ліцензії в разі її втрати, пошкодження та інших випадків.

Як повідомлялося, депутати від БПП Руслан Демчак та Михайло Довбенко подали до Верховної Ради розроблений НБУ законопроект №5388, який на найближчі два роки спростить угоди M&A (злиття та поглинання) на банківському ринку.

В НБУ також вважають, що четвертий транш від МВФ у рамках програми EFF буде виділений на початку 2017 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: