В НБУ назвали найбільш реалістичний термін отримання четвертого траншу від МВФ

Читать на русском
Україна сильно відстає від термінів виконання критеріїв ефективності, зафіксованих в оновленому при отриманні третього траншу меморандумі про економічну та фінансову політику.

Національний банк розраховує, що четвертий транш від МВФ у рамках програми EFF буде виділений на початку 2017 року.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева на прес-конференції в Києві в четвер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Сподіваємося, що на початку наступного року побачимо засідання директорів, і транш надійде до нас на початку наступного року – в січні-лютому», – сказала вона.

Голова НБУ нагадала, що серед основних вимог – ухвалення Держбюджету на 2017 рік. Крім цього, існує вимога про досягнення 40 найбільшими банками узгодженої рекапіталізації.

«Для другої двадцятки банків ми маємо вийти на позитивне значення капіталу до кінця року: 40 банків, на які припадають 96% банківської системи, повинні мати позитивний капітал», – зазначила Гонтарева.

Порошенко вибачився за непопулярні рішення, пов’язані з МВФПідтримка Міжнародного валютного фонду є критично важливою для України, хоча за неї й довелося заплатити мільйонам українських родин, визнав Петро Порошенко.

Відзначимо, що Україна сильно відстає від термінів виконання критеріїв ефективності, зафіксованих в оновленому при отриманні третього траншу меморандумі про економічну та фінансову політику.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що наразі гострої необхідності в грошах Міжнародного валютного фонду немає.

Водночас в НБУ вважають, що МВФ призупинив фінансування України через гальмування реформ у Верховній Раді. Це ставить під загрозу економічну та фінансову стабільність у 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: