Гонтарева розповіла, до чого призведе затягування з фінпідтримкою України

Читать на русском
У Національному банку України розповіли, до чого призведе затягування паузи у фінансовій підтримці держави.

Пауза в міжнародній фінансовій підтримці України в разі затягування призведе до скорочення валютних резервів країни й створить серйозну загрозу досягнутій макроекономічній стабільності.

Про це заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева на засіданні ради НБУ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Якщо ми продовжимо співпрацю (з МФО – Ред.) на початку наступного року, то це не так страшно, але якщо ми цього не зробимо ... то хочу, щоб усі розуміли: якщо ми маємо сьогодні резервів 15,5 мільярдів дроларів, то ми почнемо резерви втрачати щодня», – сказала вона.

«І ту крихку стабільність, коли ми живемо більш ніж півтора року в стабільній макроекономічній ситуації, ми почнемо втрачати з кожним днем», – додала Гонтарева.

За її словами, наступного року НБУ прогнозує негативне сальдо поточного рахунку платіжного балансу $2,9 млрд. Крім того, країні необхідно буде заплатити понад $2,5 млрд в рахунок обслуговування боргів і погасити $1 млрд першого траншу кредиту stand by, отриманого від МФВ у 2014 році. Гонтарева нагадала, що поки базовий прогноз передбачає отримання від МВФ в 2017 році чотирьох траншів на загальну суму $5,4 млрд.

«Тому загравання з популізмом і політичні інсинуації розгойдують нашу державу та макроекономічну стабільність», – підкреслила голова НБУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна не отримає в листопаді транш від МВФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: