Гривня стане найбільш стабільною валютою в 2017 році – Bloomberg

Читать на русском
У поточному році Bloomberg зарахував Україну до високоризикових країн із коефіцієнтом ризику 21,5 відсоток.

Волатильність гривні в 2017 році аналітики Bloomberg оцінюють в 0,6%, що є найменшим рівнем ризику серед усіх країн світу, які оцінювало агентство.

Слідом за Україною в цій категорії йдуть Гонконг (0,9%) і Саудівська Аравія (1,2%). Такий прогноз міститься в економічному огляді аналітиків агентства Bloomberg, передає «Слово і Діло».

Разом із тим, в поточному році Bloomberg зарахував Україну до високоризикових країн (коефіцієнт ризику – 21,5%). Загальну картину для України псує інфляція, яка, за прогнозами аналітиків, в поточному році складе 10%, що майже на 2% більше, ніж закладено в Держбюджеті (8,1%).

Гонтарева обіцяє, що у 2017 році інфляція складе 8%Сказано 22 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

У січні 2017 року в Україні спостерігається тенденція зростання курсу долара до гривні, що, за словами заступника голови Національного банку Олега Чурія, викликано переважанням попиту на іноземну валюту над її пропозицією під впливом ситуативних і сезонних факторів.

Нагадаємо, що український бізнес погіршив інфляційні очікування з 13,8% до 16,2% на кінець 2017 року в зв'язку з волатильністю обмінного курсу та підвищенням доходів населення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: