Експерт розповів, де не потрібно купувати долар під час валютних спекуляцій

Читать на русском
Курс готівкового долара в обмінних пунктах в середньому на 1 гривню вищий, ніж у комерційних банках.

Небанківські пункти обміну, іменовані в народі «собачими будами», є найбільш непривабливими в купівлі готівкової валюти, оскільки схильні завищувати обмінний курс через скасування податку з продажу валюти.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише голова комісії з банківського аналізу Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, передає «Слово і Діло».

«Для тих, хто купує євро, фунт або франк, із пошуком найбільш оптимального курсу потрібно бути дуже уважним, «собачі буди» не дотримуються жодних правил і просто ігнорують курс євро до долара на міжнародному ринку», – пише він.

На останньому витку валютних спекуляцій на готівковому ринку, який зараз спостерігається в Україні, курс долара в обмінниках у середньому на 1 гривню вищий, ніж у банках.

НБУ пояснив ослаблення курсу готівкової гривніНаціональний банк пояснив зниження курсу гривні, яке спостерігається в останні тижні, сезонним спаданням ділової активності.

«За моїми відчуттями, «собачі буди» дуже болісно переживають скасування податку з продажу валюти й намагаються виживати за рахунок панічних настроїв населення. Курсові негаразди показують, що фундаментальних факторів для такої девальвації на готівковому ринку немає, зате є багато операторів, що бажають на ній заробити», – завершив Шапран.

Як повідомлялося раніше, курс гривні зазнав тиску від надлишкової ліквідності на міжбанківському ринку, яку викинуло Міністерство фінансів України.

Нагадаємо, що в 2016 році фізичні особи в Україні продали готівкової валюти на $2,48 млрд більше, ніж купили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: