На Запорізькій АЕС встановили обладнання Westinghouse

Читать на русском
Наступним кроком стане отримання дозволу Держатомрегулювання України на проведення робіт з ядерним паливом.

На Запорізькій АЕС встановлено обладнання, за допомогою якого контейнер із паливом Westinghouse Electric буде переводитися у вертикальне положення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу станції.

«На вузлі свіжого ядерного палива встановлений кантувач NT-P3. Він буде задіяний для роботи з новими контейнерами, в яких перевозиться свіже ядерне паливо компанії Westinghouse», – йдеться в повідомленні.

Устаткування призначене для перекладу контейнера з тепловиділяючою збіркою з горизонтального положення у вертикальне.

«Це обладнання поставлено на ЗАЕС в рамках робіт із модернізації системи перевантаження, зберігання й транспортування палива. Його впровадження передбачає цілий комплекс заходів», – наводить сайт АЕС слова інженера-технолога енергоремонтного підрозділу Олександра Шилова.

Наразі на Запорізькій АЕС виконано монтаж кантувача та проведені попередні комплексні випробування. Ці роботи проводилися за участю фахівців компанії NovaTech. Йде процес оформлення звітної документації. Відзначається, що наступним кроком стане отримання дозволу Держатомрегулювання України на проведення робіт з ядерним паливом.

Німці допоможуть налагодити енергопостачання в електромережі східної УкраїниУ Києві було підписано індивідуальну кредитну угоду між Кабінетом міністрів України та KfW (Кредитна установа для відбудови, ФРН) за проектом «Реконструкція підстанцій в східній частині України» на суму 150 млн євро.

Запорізька АЕС – найбільший атомний енергетичний об'єкт в Україні та в Європі зі встановленою потужністю 6 ГВт. З 1984 року внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс із 2% до 22%.

Як повідомлялося раніше, НАЕК «Енергоатом» проводить підготовчі роботи з продовження терміну експлуатації на 6 з 15 чинних блоків АЕС України.

Нагадаємо, що Westinghouse Electric наразі поставляє ядерне паливо вже на 6 із 15 енергоблоків АЕС України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: