Вищий госпсуд дозволив компанії Присяжнюка продовжувати видобуток газу в Україні

Читать на русском
Висновки судів нижчих інстанцій були передчасними, при їх складанні не були враховані деякі обставини. Справа направлена на повторний розгляд до першої інстанції.

Вищий господарський суд України скасував рішення суду нижчої інстанції, яким було визнано недійсною угоду про спільну діяльність між ПАТ «Укргазвидобування» та ТОВ «Діон», яке пов'язують з екс-головою Мінагрополітики Миколою Присяжнюком.

Відповідна постанова Вищого госпсуду від 11 січня оприлюднена в Єдиному держреєстрі, передає «Слово і Діло».

Касаційна інстанція мотивувала таке рішення тим, що висновки судів нижчих інстанцій були передчасними, при їх складанні не були враховані деякі обставини. Справа направлена на повторний розгляд до першої інстанції.

Як повідомлялося раніше, «Укргазвидобування» вирішило розірвати договори про спільну діяльність із шістьма приватними компаніями.

Гройсман розповів, коли Україна відмовиться від імпортного газуУкраїна зараз бере курс на відновлення видобутку газу й зможе відмовитися від купівлі газу за кордоном до 2020 року.

Серед них фігурує кам'янська фірма «Діон», близька до екс-члена правління НАК «Надра України» Максима Максименцева та до екс-голови Мінагрополітики Миколи Присяжнюка (обіймав посаду з 11 березня 2010 року до 27 лютого 2014 роки). Компанія розробляє Куличихінське, Тимофіївське та Зачепилівське родовища.

У 2016 році українські підприємства збільшили видобуток газу на 0,7% порівняно з показниками 2015 року – до 20 млрд 290 млн куб. м.

У 2016 році Україна також зменшила імпорт природного газу на 32,7% порівняно з 2015-м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: