Експерт прокоментував останнє пом'якшення НБУ на валютному ринку

Читать на русском
Українським банкірам дали можливість трохи заробити, що на поточний момент зовсім непогано.
Віталій Шапран

Дозвіл НБУ комерційним банкам вкладати кошти в закордонні цінні папери є низькодохідним, але прогресивним рішенням регулятора.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише голова комісії з банківського аналізу Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран, передає «Слово і Діло».

«Те, що банкам дозволили вкладати в закордонні цінні папери, – це однозначна «перемога». Все одно якась частина їхніх коштів «париться» на коррахунках зарубіжних банків. Доступ до ліквідних паперів просто дозволить їм трохи збільшити доходи від розміщення таких коштів. Ставки за кордоном дуже низькі, тож заробити багато не вийде», – пояснює експерт.

За його словами, ці інвестиції цілком безпечні, що підтверджується рейтинговим обмеженням щодо рейтингів МРА за міжнародною шкалою (АА-). Це дуже високий рейтинг. По-друге, географія емітентів обмежена країнами «великої сімки», що також дуже важливо.

«Саме 2 ось цих фактори – рейтинги та географія емітентів – зводять до нуля ризики виникнення схем», – підкреслив експерт.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України має намір пом'якшити методи валютного регулювання восени поточного року.

Нагадаємо, що офіційний курс української гривні, згідно з даними НБУ, послабився з 23,77 грн до 25,9 грн за долар США з листопада 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: