ДПСУ за рік припинила діяльність понад 150 злочинних груп

Читать на русском
Протягом 2016 року співробітники Держприкордонслужби припинили діяльність більш ніж 150 злочинних груп.

Прикордонники Держприкордонслужби України минулого року припинили діяльність більш ніж 150 протиправних груп у складі 420 осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДПСУ.

«У 2016 році співробітники оперативно-розшукових підрозділів Державної прикордонної служби у взаємодії з іншими правоохоронними органами припинили діяльність більш ніж 150 протиправних груп у складі 420 осіб, ліквідували 24 канали незаконної міграції та припинили діяльність 11 каналів торгівлі людьми», – повідомили у відомстві.

Крім того, минулого року в рамках проведення заходів із протидії незаконній міграції прикордонники затримали 35 організаторів злочинних груп, з яких 5 є іноземцями.

Зокрема, спільно з підрозділами Прикордонної варти Республіки Польща були ліквідовані африканський, сирійський і турецька канали, а в серпні 2016 року спільно зі словацькими колегами завершена операція з викриття та припинення діяльності в'єтнамського каналу незаконної міграції.

Крім того, минулого року прикордонники виявили та припинили діяльність 6 злочинних груп, які займалися торгівлею людей, і затримали 12 організаторів. За інформацією прикордонників, було відкрито 19 кримінальних проваджень за ст. 149 КК «торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини».

Нагадаємо, ДПСУ отримає бюджетного фінансування в 2017 році на суму трохи більш ніж 7 мільярдів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: