Держприкордонслужба перекрила 11 каналів торгівлі людьми

Читать на русском
Співробітники Держприкордонслужби України з початку 2016 року перекрили 11 каналів з торгівлі людьми.

Співробітники Державної прикордонної служби України з початку 2016 року припинили 11 каналів торгівлі людьми і викрили 6 злочинних груп, у складі яких перебувало 12 осіб.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ України.

«За інформацією прикордонників, відкрито і розпочато 19 кримінальних проваджень за ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини), виконано понад 60 доручень на проведення слідчих (розшукових) дій», - повідомляють в міністерстві.

За даними МВС, в результаті проведених заходів попереджено вивезення за кордон майже 30 потенційних жертв серед дорослих і 82 дітей.

У відомстві повідомили, що серед видів торгівлі людьми найбільш поширеним залишається сексуальна експлуатація. У більшості випадків громадянок України намагалися доставити в Росію, Туреччину, ОАЕ і Китай. Інші злочини, пов'язані з трудовою експлуатацією, - жебрацтво і незаконний вивіз дітей.

Нагадаємо, раніше прикордонники Краматорського загону затримали в Донецькій області представника так званого керівництва Донецька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: