ЄС виділить Україні 366 мільйонів євро на «прикордонні» програми

Читать на русском
Сьогодні Україна та Євросоюз підписали угоду про фінансування спільних операційних програм прикордонного співробітництва.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні Україна та Євросоюз підписали угоду про фінансування спільних операційних програм прикордонного співробітництва.

Підписання відбулося в рамках засідання ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі, пише «Укрінформ», повідомляє «Слово і Діло».

Відповідно до угоди між урядом України та Єврокомісією, передбачається реалізація за рахунок грантової допомоги Євросоюзу спільних проектів із прикордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь 2014-2020 роки», «Україна-Румунія 2014-2020 роки», «Басейн Чорного моря 2014-2020 роки» та «Україна-Угорщина-Словаччина-Румунія 2014-2020 роки».

Україні виділили 120 мільйонів доларів на боротьбу зі СНІДомГлобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією виділив майже 120 мільйонів доларів на продовження фінансування програми з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу в 2018-2020 роках.

Від української сторони угоду підписав перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Повідомляється, що фінансуватимуться проекти із покращення інфраструктури прикордонних регіонів. Загальний бюджет програм становить 402 млн євро, з яких внесок ЄС – 366 млн євро, а співфінансування країни-партнера – 10% від внеску ЄС.

Відзначимо, що сьогодні вже відбулося підписання угоди про виділення понад 100 млн євро на реформу держуправління.

Нагадаємо, раніше Угорщина виділила Україні кредит на облаштування спільного кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: