Іракські війська взяли університет Мосула

Читать на русском
Спецпідрозділи іракської армії продовжують звільняти від бойовиків Ісламського держави місто Мосул.

У збройних силах Іраку заявили, що відбили у ісламістів ряд кварталів східній частині останньої фортеці ІДІЛ в Іраку, а також кампус університету Мосула.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Антитерористичні сили також взяли під контроль міст Свободи і підняли там прапор Іраку. Противник зазнав значних втрат техніки і людей», - повідомили в іракській армії.

За даними іракських ЗМІ, звільнена велика частина будівель університету Мосула, який служив ВД штабом. У Міноборони США також заявили, що силам Іраку вдалося відбити адміністративна будівля адміністрації провінції Ніневія.

Представник антитерористичних сил Сабах аль-Нуман додав, що спецпідзроділи вже добралися трьох мостів Мосула і розраховують найближчим часом звільнити від бойовиків ВД всю частину міста на лівому березі річки Тигр, що розділяє місто.

Через Тигр перекинуті п'ять мостів, які, за даними ЗМІ, в жовтні-грудні минулого року були зруйновані авіаударами міжнародної коаліції під керівництвом США. Втім, в п'ятницю командир іракських підрозділів в провінції Ніневія заявив CNN, що ВД підірвала всі мости через Тигр в Мосулі, щоб зупинити наступ опонентів.

Нагадаємо, раніше збройні сили Іраку звільнили близько 70% території східної частини міста Мосул, яке вважається неофіційною столицею ІДІЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: