Олланд анонсував швидке звільнення Мосула від бойовиків ІД

Читать на русском
Протягом кількох тижнів іракські війська візьмуть раніше зайняте бойовиками Ісламської держави місто Мосул на півночі країни, впевнений президент Франції.
Франсуа ОлландФото з відкритих джерел

Президент Франції Франсуа Олланд висловив упевненість у тому, що протягом кількох найближчих тижнів війська Іраку звільнять місто Мосул на півночі країни від бойовиків «Ісламської держави».

Про це він повідомив у ході робочої поїздки до Багдада, передає «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Олланда, ІДІЛ відступає, у зв'язку з чим міжнародне співтовариство має посилити підтримку іракських військових.

Експерт про новий пакет санкцій проти РФ: від гасел до дій США можуть не перейтиПолітичний експерт розповів про санкційну політику США щодо РФ та про те, чи може Дональд Трамп переглянути рішення адміністрації Обами.

Сьогодні Олланд також зустрівся з французькими військовими, які беруть участь у військових операціях спільно зі збройними силами Іраку.

Разом із тим, Франція засуджує дії Росії, за чиєї підтримки урядові війська Сирії 30 грудня відновили сутички з представниками опозиції в провінціях Хама і Ідліб, а також неподалік від Дамаска, незважаючи на оголошене перемир'я. З відповідною заявою сьогодні виступив глава французького МЗС Бернар Казньов.

Нагадаємо, сьогодні в столиці Іраку стався черговий теракт, в результаті якого загинули щонайменше 35 осіб. Відповідальність за нього взяв на себе ІДІЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: