ООН відкрила табір для біженців з Мосула

Читать на русском
ООН відкрила новий табір для біженців з Мосула, в якому зможуть розміститися близько 11 тисяч осіб.

В іракському місті Хасан ель-Шам відкрився новий табір для біженців з Мосула.

Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на заяву офіційного представника генерального секретаря всесвітньої організації Стефана Дюжаррика, передає «Слово і Діло».

«Управління верховного комісара ООН у справах біженців відкрило новий табір в Хассан аль-Шамі, щоб розмістити сім'ї, біжать від військової операції в Мосулі. Близько трьох тисяч осіб були прийняті в таборі сьогодні. Всі сім'ї розміщуються в наметах і отримують допомогу. У загальній складності табір зможе прийняти близько 11 тисяч чоловік», - сказав він.

Військова операція по звільненню Мосула від терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІГ, заборонена в РФ) почалася вранці 17 жовтня.

Крім урядових сил Іраку, в ній беруть участь курдські формування, а також міжнародна антитерористична коаліція на чолі з США.

Європа і біженці: у Франції почали зводити захисну стінуУ французькому місті Кале почали будувати бетонну стіну, яка призначена для стримування потоків біженців.

31 жовтня спецназ Іраку почав штурм Мосула зі сходу, 1 листопада військовослужбовці армії країни увійшли з північного напрямку, урядові сили продовжують просуватися до центру міста. За даними ООН, бойові дій змусили покинути свої будинки понад 20 тис. осіб, з яких половина - діти. Раніше у всесвітній організації висловлювали побоювання, що число біженців в результаті військової операції в Мосулі може скласти 1 млн осіб.

Бойовики терористичної організації «Ісламська держава» стратили 232 людини в околицях іракського Мосула.

Нагадаємо, Єврокомісія знову обговорює питання про введення фінансових санкцій проти країн, які не хочуть приймати біженців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: