Іракська армія звільнила схід Мосула

Читать на русском
Іракська армія звільнила від бойовиків східну частину міста Мосул - столиці терористів ІДІЛ.

Збройні сили Іраку звільнили близько 70% території східної частини міста Мосул, який вважається неофіційною столицею ІДІЛ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

За інформацією Reuters, з боку Багдада в операції беруть участь 100 тисяч чоловік.

За словами генерал-лейтенанта Таліба Шагхаті, допомога місцевих жителів є ключовим фактором у вдалому просуванні іракської армії. Облога Мосула триває вже 12 тижнів, однак завдяки допомозі міжнародної коаліції на чолі зі США останні два тижні стали найбільш успішними в наступі на ІДІЛ.

«Приблизно 65-70% східній частині міста звільнено. Я думаю, що в найближчі дні ми повністю звільнимо східний Мосул», - заявив генерал-лейтенант.

Західна половина міста ще контролюється бойовиками ІДІЛ, в битві за Мосул приймають не тільки військовослужбовці іракських урядових військ, а й курдська пешмерга. Бої ускладнені тим, що бойовики ІД використовують проти іракської армії терористів-смертників на автомобілях.

Нагадаємо, раніше президент Франції Франсуа Олланд висловив упевненість в тому, що протягом декількох найближчих тижнів війська Іраку звільнять місто Мосул на півночі країни від бойовиків «Ісламського держави».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: