Суд переніс засідання в справі про держзраду Януковича

Читать на русском
На думку адвокатів, Печерський суд перебуває під тиском ГПУ й не може займатися цією справою.

Печерський суд переніс засідання в кримінальному провадженні про держзраду Януковича.

Про це повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Адвокати Віктора Януковича на засіданні заявили клопотання про перенесення засідання, поки Апеляційний суд Києва розглядає клопотання про визначення підсудності цієї справи. Відповідне клопотання до Апеляційного суду також подала сторона захисту. І Печерський суд погодився й переніс розгляд справи», – відзначили в суді.

Адвокати Януковича ініціюють кримінальну справу проти ЛуценкаАдвокати екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк та Ігор Федоренко ініціюють порушення кримінальної справи проти генпрокурора Юрія Луценка та прокурора Головної військової прокуратури Руслана Кравченка.

На думку адвокатів, Печерський суд перебуває під тиском ГПУ й не може займатися цією справою. Прокуратура ж була навіть проти залучення клопотання про підсудність, оскільки вона визначається за юридичною адресою, а це Печерський район Києва.

«Таким чином, справу перенесли на невизначений термін, й чи буде продовження цього року, поки невідомо. Зараз усі чекають на рішення, коли Апеляційний суд скаже, що готовий розглянути цю справу», – повідомили в суді.

Захисту Януковича відмовили у відведенні суддіПечерський районний суд Києва відмовив адвокатам екс-президента України Віктора Януковича у відведенні судді, після чого захист викликав до суду співробітників поліції.

Нагадаємо, що 28 листопада під час допиту Януковича в справі «беркутівців» генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив йому підозру в держзраді. Луценко заявив, що відповідне повідомлення також було направлено до РФ. Після цього представники Військової прокуратури вручили адвокату екс-президента України Віктора Януковича повідомлення про підозру в скоєнні злочину.

Раніше політолог розповів «Слову і Ділу», кому вигідний і чим небезпечний публічний допит екс-президента Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: