Вкладникам «Михайлівського» знову припинили видавати депозити

Читать на русском
Фонд гарантування призупинив виплати вкладникам банку Михайлівський у зв'язку з доповненням реєстру.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) вдруге припинив виплати за депозитами вкладникам банку «Михайлівський» у зв'язку з доповненням реєстру.

Виплати коштів вкладникам будуть припинені до 20 січня, йдеться в повідомленні ФГВФО, передає «Слово і Діло».

«З огляду на необхідність здійснення технологічного циклу з метою доповнення загального реєстру вкладників, які мають право на відшкодування коштів за рахунок коштів Фонду гарантування, виплати коштів вкладникам ПАТ «Банк Михайлівський» будуть припинені 13 січня. Виплата коштів буде відновлена ​​не пізніше ніж 20 січня», – повідомляють у Фонді.

Схема повернення грошей збанкрутілих банківВерховна Рада підтримала законопроект, що дозволяє розморозити виплати по спірним вкладами в банку «Михайлівський» в цілому.

За даними ФГВФО, на 1 січня 2017 року відшкодування отримали майже 24 тис. вкладників банку «Михайлівський» на 1,65 млрд грн.

Нагадаємо, в травні в банк «Михайлівський» була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям. 23 травня правління НБУ ухвалило рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних. У липні ФГВФО почав ліквідацію установи.

Раніше повідомлялося, що ФГВФО з 8 грудня тимчасово призупинив виплати за загальним реєстром вкладників банку «Михайлівський» у зв'язку з доповненням реєстру. Виплата коштів була відновлена 16 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: