Порошенко схвалив відшкодування грошей вкладникам банку «Михайлівський»

Читать на русском
Кошти будуть гарантуватися до відшкодування, якщо на день набуття чинності цим законом банк був визнаний неплатоспроможним.

Президент Петро Порошенко підписав закон, що передбачає відшкодування грошей вкладникам банку «Михайлівський».

Про це йдеиться на сайті Глави держави, передає «Слово і Діло».

Згідно із законом, гроші, вкладені як позика або внесок у небанківську фінансову установу через повірений банк, прирівнюються до вкладу. Кошти будуть гарантуватися до відшкодування, якщо на день набрання чинності цим законом повірений банк був визнаний неплатоспроможним.

Суд залишив під вартою екс-голову банку «Михайлівський»Апеляційний суд Києва відхилив клопотання адвокатів Ігоря Дорошенка й залишив запобіжний захід – тримання під вартою – в силі.

Крім цього, закон доручає Фонду гарантування вкладів вивчити документи щодо кожної фізичної особи, яка прирівняна до вкладника, й не пізніше ніж за 20 робочих днів із дня набуття сили законом почати виплати.

При цьому Фонд гарантування вкладів наділяється правом представляти вимоги до небанківських фінустанов, які залучали кошти від населення. Гроші, що стягуються з таких небанківських фінустанов, будуть включатися до ліквідаційної маси відповідного банку.

Як відомо, в результаті афери в банку «Михайлівський» постраждали 14 тисяч вкладників на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень. Керівників банку підозрюють у розкраданні цих грошей.

Неодноразово вкладники «Михайлівського» проводили мітинги, вимагаючи, щоб влада взяла під контроль повернення боргів неплатоспроможних банків їхніми власниками.

Нагадаємо, раніше у Фонді гарантування вкладів розповіли про схеми в банку «Михайлівський».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: