Насалик прокоментував проходження опалювального сезону в Україні

Читать на русском
Ситуація з проходженням опалювального періоду повністю контролюється, об'єднана енергосистема України працює в штатному режимі.

Ситуація з проходженням опалювального періоду контролюється, на складах ТЕС сконцентровано близько 1,9 млн тонн вугілля, а профіцит потужностей в об'єднаній енергосистемі України складає 4 ГВт.

Про це міністр енергетики Ігор Насалик заявив 12 січня під час робочої зустрічі щодо забезпечення енергоресурсами під головуванням прем'єр-міністра України, передає «Слово і Діло».

Міністр зазначив, що станом на січень профіцит потужності становить 4,2 ГВт, причому більша частина вільних потужностей – в атомній енергетиці. В зв'язку з цим Міненерго готує всі необхідні документи, щоб вийти на експорт електроенергії. «Україна готова експортувати більш ніж 1 мільярд кіловат-годин», – підкреслив Насалик.

На сьогодні на складах теплових станцій сконцентровано близько 1,9 млн тонн вугілля. Ігор Насалик зазначив, що протягом 1-10 січня за температури -17... -20 градусів за Цельсієм спрацьовування складів за 10 днів склало 1,7 тис тонн або 0,1 складу. «Ситуація повністю контрольована, жодних проблем немає», – зазначив він.

У зустрічі взяли участь віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон і голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Насалик не зміг відновити постачання електроенергії до БілорусіМіністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик не виконав обіцянку відновити експорт електроенергії в Білорусь і Молдову наприкінці вересня-на початку жовтня 2016 року.

Як повідомлялося раніше, Солом'янський районний суд міста Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про нібито скоєння злочинів міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом.

Нагадаємо, що Україна та ЄС оновлюють принципи стратегічної співпраці в енергетичній сфері, які покликані замінити меморандум про співпрацю в сфері енергетики, що діє з 2005 року.

«Слово і Діло» зафіксувало 26 обіцянок міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, з яких він виконав лише одну. Водночас 18 обіцянок перебувають у процесі виконання. Коефіцієнт його відповідальності – 4%. З повним переліком обіцянок Ігоря Насалика можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: