Суд зобов'язав НАБУ розпочати розслідування проти міністра Насалика

Читать на русском
Суд зобов'язав НАБУ почати розслідування проти міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика через те, що той нібито зриває результати відкритого конкурсу щодо призначення керівника Укренерго.

Солом'янський районний суд міста Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про нібито скоєння злочинів міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом.

Про це повідомив у Facebook ініціатор позову, народний депутат Віталій Купрій, повідомляє «Слово і Діло».

«Отримав постанову Солом'янського районного суду міста Києва, який 24 листопада задовольнив мою скаргу на бездіяльність Національного антикорупційного бюро України. Вона стосується невнесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань про злочини міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика», – повідомив Купрій.

Нардеп стверджує, що Насалик зриває результати відкритого конкурсу з призначення керівника «Укренерго».

«Саме він блокує призначення незалежного переможця Сергія Зуєва на цю посаду. Зрозуміло, що Ігор Насалик вже давно запланував під тотальним контролем максимально заробити на держпідприємстві», – повідомив Купрій.

Україна продовжує накопичувати запаси вугілля на складах – НасаликУкраїна продовжує накопичувати запаси вугілля на складах, незважаючи на зниження температури та зростання витрат палива.

Нардеп також зазначив, що «суд зобов'язав директора НАБУ Артема Ситника почати досудове розслідування махінацій чиновника».

Нагадаємо, що лідерка «Батьківщини», народний депутат Юлія Тимошенко не виконала свою обіцянку про звернення до правоохоронних органів з вимогою перевірити факт збагачення Президента України Петра Порошенка за рахунок зберігання коштів у валюті, зазначений у його електронній декларації.

Раніше детективи управління спеціальних операцій НАБУ спільно зі слідчими департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури провели понад десяток обшуків у рамках розслідування злочинів проти Майдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: