У Києві повернуть практику єдиної квитанції з оплати «комуналки»

Читать на русском
КМДА планує повернуться до практики формування єдиної квитанції з оплати комунальних послуг.
Петр Пантелеев

Київська міська державна адміністрація планує повернуться до практики формування єдиної квитанції з оплати комунальних послуг.

Про це на брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Ми маємо намір повернуться до практики формування єдиної платіжки, коли на одному аркуші будуть вказані всі постачальники послуг», – сказав він.

Пантелеєв повідомив, що з 10 січня кияни отримали такий варіант платіжки, проте він не є достовірним. Отримана квитанція має ознайомлювальний характер, у ній міститься оплата за утримання прибудинкової території, водовідведення та водопостачання холодної та гарячої води, а також електропостачання.

Штрафи за несплату «комуналки»: хто обіцяв карати, а хто – милувати?Після того, як Мін’юст запустив електронний реєстр боржників за комунальні послуги, «Слово і Діло» вирішило показати, хто з політиків і що саме обіцяв тим, хто невчасно оплачує житлово-комунальні послуги.

Наразі за отриманою єдиною квитанцією можна оплатити лише утримання прибудинкової території, водовідведення та водопостачання.

Як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції України запустило єдиний електронний реєстр боржників за комунальні послуги.

Нагадаємо, що середній комунальний тариф в Україні становить приблизно 50% розміру заробітної плати, а житлові субсидії отримують близько 6,5 млн сімей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: