В Києві так і не запустили обіцяну систему відеоспостереження

Читать на русском

3 березня 2016 року мер Києва Віталій Кличко в ефірі одного з телеканалів заявив, що в 2016 році в Києві мають намір закінчити ряд інфраструктурних проектів, зокрема встановити централізоване відеоспостереження.

28 травня 2016 року Кличко повідомив, що столична влада з поліцією працює над впровадженням в Києві програми «Безпечна столиця». Кличко зазначив, що нова система відеоспостереження дозволяє навіть розпізнавати обличчя правопорушника. Планувалось встановити цю систему на кожній станції в метрополітені, а також на вулицях міста.

31 серпня Кличко повідомив, що найближчим часом відбудеться впровадження системи «Безпечне місто», в рамках якої в столиці буде встановлено 1815 камер відеоспостереження.

«Слову і Ділу» в КМДА 19 грудня 2016 року відповіли, що КП «Київдорсервіс» було встановлено 14 систем відеоспостереження. Однак, в даний час технічної можливості для збереження записів систем відеоспостереження немає.

Як повідомляє КК «Київавтодор», у частині створення єдиної міської системи відеоспостереження планується організація та проведення відповідних робіт на об'єктах транспортної інфраструктури міста Києва, в першу чергу в центральній частині міста (вул. Хрещатик, вул. Грушевського, вул. Інститутська, вул. Мазепи , вул. Пушкінська, Майдан Незалежності, Бессарабська площа, Європейська площа, площа Слави, Арсенальна площа) і на автомобільних мостах через річку Дніпро.

У зв'язку з цим, «Слово і Діло» присуджує цієї обіцянки Кличко статус «не виконано».

На рахунку у столичного мера 97 невиконаних обіцянок. Рівень відповідальності Кличко становить 43%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: