Суд Москви хоче позбавити ДП «Антонов» роялті за використання товарного знаку

Читать на русском
Московський суд з інтелектуальних прав повернув на повторний розгляд справу за позовом ДП Антонов до ВАТ Авіакор про виплату 2,9 мільйона доларів США роялті за використання товарного знаку.

Суд з інтелектуальних прав (Москва) повернув на повторний розгляд справу за позовом українського ДП «Антонов» до ВАТ «Авіакор – авіаційний завод» (Самара, «Російські машини») про виплату $2,9 млн роялті за використання товарного знаку при виробництві та реалізації літаків.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Скасувати постанову суду апеляційної інстанції та передати справу на новий розгляд до апеляційної інстанції», – йдеться в рішенні московського суду, розміщеному в картотеці арбітражних справ.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року 11-й Арбітражний апеляційний суд (Самара) не задовольнив скаргу «Авіакору», в якій компанія вимагала скасувати рішення Арбітражного суду Самарської області про виплату роялті на користь ДП «Антонов» і повністю задовольнити зустрічний позов про виплатупонад 170 млн рублів для покриття збитків, що виникли під час реалізації проекту з випуску та продажу в Росії літаків Ан-140. На думку представників «Авіакору», український розробник не забезпечив безперервну дію сертифіката типу літака.

«Авіалінії Антонова» стали офіційним перевізником НАТО та СШАAntonov Airlines отримали підтримку США та НАТО, які вирішили перевести всі свої контракти на оренду українській стороні, відмовившись від послуг російської компанії «Волга-Дніпро».

У липні 2015 року керівництво «Авіакору» повідомило про припинення реалізованої в РФ з 2003 року програми випуску Ан-140 у зв'язку зі складнощами в кооперації з українськими партнерами, а також відсутністю можливості забезпечити оперативне імпортозаміщення. Також повідомлялося, що «Авіакор» не виконав свої зобов'язання щодо держконтракту з Міноборони РФ з виробництва Ан-140 через порушення термінів постачальниками.

«Антонов» завершує будівництво нового Ан-132 для Саудівської Аравії – фотоНа заводі «Антонов» у Києві завершується будівництво першого демонстраційного Ан-132 для Саудівської Аравії.

Нагадаємо, щоУкраїна в 2014 році припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення в зв'язку з анексією Криму та конфліктом на Донбасі. В травні 2015 року український уряд розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері військово-технічного співробітництва від 1993 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: