Мінфін продає 20% держчастки в «Ощадбанку» та «Укрексімбанку»

Читать на русском
Держава розглядатиме можливість продажу не менше 20% акцій системоутворюючих банків в середньостроковій перспективі до 2018 року.

Держава розглядає можливість продажу не менше 20% акціонерного капіталу системоутворюючих банків до середини 2018 року, включивши до них державні «Ощадбанк» та «Укрексімбанк».

Про це під час засідання уряду сказала міністр фінансів Наталія Яресько, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Держава буде розглядати можливість продажу не менше 20% акцій системоутворюючих банків у середньостроковій перспективі до середини 2018 року», – зазначила Наталія Яресько.

За її словами, пріоритетним є залучення в якості акціонерів до системоутворюючих банків таких міжнародних фінансових установ, як Міжнародна фінансова корпорація та ЄБРР. «Це сприятиме поліпшенню якості управління ними та фінансовій ефективності», – зазначила міністр.

Міністр фінансів також запропонувала включити до системоутворюючих два державні банки – «Ощадбанк» та «Укрексімбанк».

Яресько також зазначила, що за такими несистемними банками, як «Родовід», «Укргазбанк», та іншими націоналізованими у 2009 році фінустановами визначається стратегія виходу держави з їхнього акціонерного капіталу.

«Вихід може відбуватися як шляхом їх приватизації, так і ліквідації в терміни, визначені індивідуально для кожного банку», – зазначила Яресько.

Нагадаємо, що 8 лютого заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Артем Шевальов повідомив про намір держави продати банки з державною часткою участі протягом двох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: