Міклош розповів, як зростатиме економіка України в найближчі роки

Читать на русском
За умови продовження структурних реформ Україна має шанси вийти на темпи зростання більше 5 відсотків на рік після 2021 року.

Екс-глава Мінфіну Словаччини, а нині радник міністра фінансів і глави МЕРТ України Іван Міклош вважає, що економіка України зростатиме в межах 2-5% ВВП на рік.

Про це він заявив на «Українському фінансовому форумі», організованому в Одесі інвестиційною групою ICU 29-30 вересня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Найскладніший час стабілізації вже позаду: інфляція та валютний курс стабілізувалися, тому структурні реформи можуть дати швидкі результати», – вважає Міклош.

Такої думки дотримуються 54,2% учасників «Українського фінансового форуму». Згідно з проведеним опитуванням, 37,5% респондентів прогнозують збільшення ВВП країни в наступні п'ять років у межах 2% щорічно, тоді як зростання на рівні вище 5% очікують лише 2,8% учасників.

На думку Міклоша, за умови подальшого продовження структурних реформ Україна має шанси вийти на темпи зростання понад 5% на рік після 2021 року. Експерт рекомендує більше уваги приділяти фіскальній консолідації та здоровій політиці у фінансовому секторі.

Крім того, він висловив думку, що рівень перерозподілу ВВП через Бюджет в Україні в 40% і вище є надмірним, і закликав знизити цей показник до 35-37%, залишивши більше коштів для бізнесу.

Гройсман обіцяє ріст національної економікиСказано 30 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Щодо оптимального рівня дефіциту Бюджету 41,7% учасників форуму дотримуються думки про необхідність його утримання в межах 0-3% ВВП, ще 34,8% – від 3 до 5% ВВП.

Як повідомлялося раніше, Міжнародний валютний фонд переглянув прогноз зростання економіки України з 2% до 1,5% у 2016 році.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України поліпшило консенсус-прогноз зростанню ВВП України в 2017 році з 2,5% до 2,9% при інфляції (грудень до грудня) 9%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: