Стали відомі імена двох претендентів на посаду президента ЄП

Читать на русском

На посаду президента ЄП претендують Джанні Піттелла та Антоніо Таяні. Європейський парламент має обрати свого президента 17 січня.

Кандидати від двох найбільших груп Європарламенту Джанні Піттелла (група «Соціалістів і демократів») та Антоніо Таяні (Європейська народна партія) є фаворитами у передвиборчих перегонах за місце президента Європарламенту, хоча явного лідера немає.

Про це повідомляється в прогнозі VoteWatch Europe, передає «Слово і Діло».

У VoteWatch відзначають, що Таяні та Пітелла мають впевнено вийти до другого туру, набравши близько 200 голосів кожен.

Безвізовий режим: Європарламент ухвалив механізм призупиненняЄвропейський парламент затвердив механізм, яким можна призупинити безвізовий режим із третіми країнами.

За наявного стану речей Таяні має невелику перевагу в 11 голосів перед Пітелла й може легко виграти вибори.

Піттеллу підтримують ліві партії (GUE-NGL, «зелені» і S&D), а також приблизно дві третини членів ALDE, але це не забезпечить йому перемогу. Таяні може здобути перемогу на виборах завдяки підтримці більшості депутатів-євроскептиків (EFDD і ENF), а також деяких скандинавських і німецьких членів ALDE.

Європейський парламент має обрати свого президента 17 січня після рішення чинного президента Мартіна Шульца залишити свою посаду на користь кар'єри в німецькій політиці.

Раніше депутат Європарламенту пояснив, чому Україна відійшла на другий план у пріоритетах ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: