Депутат Європарламенту пояснив, чому Україна відійшла на другий план у приорітетах ЄС

Читать на русском
Роль європейсько-української делегації в парламенті – просувати Україну та всі питання, необхідні для правильного розвитку.

Зараз Європейський Союз стурбований іншими проблемами. Міграційні питання, Сирія та Brexit не дають можливості сконцентруватися на проблемах безпеки в Україні.

Про це в інтерв'ю виданню «Новое время» заявив член Європарламенту Іван Штефанець, передає «Слово і Діло».

«Чесно кажучи, два роки тому Україна була пріоритетом номер один. А зараз вона номер чотири або п'ять, тому що з'явилися інші проблеми, такі як Сирія, міграція, Brexit. Зараз в ЄС є багато внутрішніх проблем», – заявив Штефанець.

Водночас він підкреслив, що в Європарламенті потрібно просувати українське питання для успішних відносин.

Росія і Туреччина пропонують провести переговори щодо Сирії в КазахстаніТуреччина разом із Росією готує переговори щодо міжсирійського врегулювання в Казахстані. В Анкарі відзначають, що Туреччина, Росія та Іран згодні з необхідністю встановлення перемир'я в Сирії.

«Наша роль, роль європейсько-української делегації в парламенті – просувати Україну та всі питання, необхідні для наших успішних відносин в економічній, політичній сферах і, врешті-решт, для правильного розвитку України», – додав євродепутат.

Як повідомлялося раніше, Європейський союз розраховує на завершення процесу виходу Великобританії з ЄС до жовтня 2018 року.

Нагадаємо, що в Європейському парламенті розробляють законопроекти, які зможуть дозволити громадянам Великобританії отримувати громадянство Євросоюзу після Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: