Війна з пропагандою: дипломат розповів, як вплине на Кремль резолюція Європарламенту

Читать на русском
Богдан Яременко

Голова правління ГО «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко переконаний, що зупинити пропаганду РФ допоможуть лише обмежені ресурси.

Про це дипломат написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Освіта, підвищення поінформованості, підвищення здатності суспільства та ЗМІ протидіяти, підвищення взаємодії між ЄС і НАТО. Хороші вони, ці європейці. Прекрасно, що почали помічати російські вуха. Шкода, що нічого в них не вийде», – коментує дипломат ухвалення Європарламентом резолюції щодо протидії російській пропаганді.

На його переконання, немає ефективних способів боротьби з пропагандою.

«Особливо у відкритому, демократичному суспільстві. Найкраще, що можна зробити, – це створити систему виявлення фейків і маніпуляцій. Але це не гарантує перемогу», – вважає він.

«Єдиним способом вирішення проблеми може бути позбавлення Росії політичної волі або ресурсів здійснювати цю діяльність. І все. Більше нічого не допоможе. В пропаганді перемогу гарантує лише напад», – резюмував Богдан Яременко.

Нагадаємо, 23 листопада депутати Європарламенту ухвалили резолюцію про протидію російським ЗМІ. У резолюції стверджується, що Москва проводить щодо ЄС «ворожу пропаганду».

В Кремлі назвали це рішення «занепадом демократії» та «інформаційним злочином».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: