На соціальну допомогу переселенцям передбачено 36 мільярдів – Рева

Читать на русском
Органи соціального захисту населення та ПФ України не реалізують свою діяльність на непідконтрольних територіях, тому виплати жителям цих територій наразі неможливі.

У Державному бюджеті на 2017 рік на щомісячну соціальну допомогу вимушеним переселенцям передбачено понад 3 млрд грн або понад 36 млрд грн за весь рік.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає «Слово і Діло».

«Також для них є спеціалізована виплата ... внутрішньо переміщеним особам за постановою №505 (про надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг – Ред.), так на ці цілі в Державному бюджеті передбачено понад 3 мільярди гривень», – сказав він.

За його словами, переселенці також отримують усі належні їм соціальні виплати.

Міністр підкреслив, що оскільки органи соціального захисту населення та Пенсійного фонду України не реалізують свою діяльність на непідконтрольних територіях, здійснення виплат жителям цих територій наразі неможливі.

Як зменшувалася кількість переселенців із Донбасу та Криму за підсумками рокуЗгідно з останніми даними Міністерства соціальної політики України, станом на 8 грудня зафіксовано 1 млн 654 тис. 845 переселенців з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму та Севастополя на вільні території України.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України зобов'язав переселенців, які мають право на отримання пенсії, проходити фізичну ідентифікацію в «Ощадбанку» до отримання ними платіжної картки кожні 3 місяці.

Кабінет міністрів України в листопаді також збільшив на 479 млн 253,8 тис. грн витрати на щомісячну адресну допомогу тимчасово переміщеним особам.

«Слово і Діло» зафіксувало 15 обіцянок міністра соціальної політики України Андрія Реви, 5 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 33%. З повним переліком обіцянок Реви можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: