Гройсман пригрозив штрафами тим, хто не підвищить мінімальні зарплати

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман має намір штрафувати бізнес за непідвищення мінімальної зарплати.
Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабмін буде штрафувати представників бізнесу, які не підвищать мінімальну зарплату з 1 січня.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«У четвер віце-прем'єр Павло Розенко спільно з Міністерством охорони здоров'я, Мінсоцполітики, Службою зайнятості, Пенсійним фондом проведуть всеукраїнський селектор, на який ми запросимо заступників глав адміністрацій, профспілки. Щоб було неповадно грати з мінімальною зарплатою. Для бюджетної сфери в країні є достатньо коштів для виплати зарплат і лікарям, і вчителям. Не треба нікому гратися з цим. Більш того, просив би всіх звернути увагу на серйозні штрафні санкції, які передбачає законодавство за ненарахування справедливих зарплат», - сказав Гройсман сьогодні, 27 грудня.

Він додав, що Кабмін розширив повноваження місцевих органів влади щодо проведення перевірок. «Якщо при перевірці з'ясується, що людина працює повний робочий день, а оформлений на неповний - це сотні тисяч гривень штрафу. За недопуск на перевірку теж передбачаються штрафні санкції. Я не хочу нікого карати, я просто прошу роботодавців - поважайте працівників », - сказав глава уряду.

Нагадаємо, в наступному році уряд України передбачає зростання соціальних витрат на 23%, а мінімальна зарплата збільшиться в два рази - з 1600 до 3200 грн, для чого в Державному бюджеті-2017 передбачені додаткові витрати в розмірі 28,3 млрд грн.

Володимир Гройсман 26 жовтня пообіцяв, що уряд ініціює дворазове збільшення мінімальної заробітної плати - до 3200 гривень. 6 грудня Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

Всього «Слово і Діло» зафіксувало 346 обіцянок Володимира Гройсмана, з яких 202 він виконав. Рівень відповідальності прем'єр-міністра складає 58%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: