Пенсіонерів-переселенців зобов'яжуть проходити ідентифікацію раз на 3 місяці

Читать на русском
Відновлення або припинення пенсійних виплат переселенцям здійснюється Ощадбанком за рішенням управлінь Пенсійного фонду України.

Кабінет міністрів України зобов'язав переселенців, що мають право на отримання пенсій, проходити фізичну ідентифікацію в «Ощадбанку» до отримання ними платіжної картки кожні 3 місяці.

Про це йдеться в постанові №1028 від 28 грудня, повідомляє «Слово і Діло»

Фізична ідентифікація клієнта з числа вимушених переселенців, яким відкрили поточний рахунок в установах «Ощадбанку» для отримання пенсії, до отримання ним в установленому порядку платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, здійснюється кожні 3 місяці з дня відкриття рахунку.

Також Кабмін встановив, що відновлення або припинення пенсійних виплат переселенцям здійснюється «Ощадбанком» за рішенням управлінь Пенсійного фонду України в районах, містах, а також об'єднаних управлінь, які здійснюють виплату пенсій.

Як зменшувалася кількість переселенців із Донбасу та Криму за підсумками рокуЗгідно з останніми даними Міністерства соціальної політики України, станом на 8 грудня зафіксовано 1 млн 654 тис. 845 переселенців з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму та Севастополя на вільні території України.

Відзначимо, що Кабмін надав право на отримання грошових компенсацій на бензин, ремонт, технічне обслуговування та на транспортне обслуговування особам з інвалідністю, що переселилися з тимчасово окупованої території та АТО.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України почне часткову виплату пенсійних нарахувань за січень наступного року вже 27 грудня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: