Як зменшувалася кількість переселенців із Донбасу та Криму за підсумками року

Читать на русском

Згідно з останніми даними Міністерства соціальної політики України, станом на 8 грудня зафіксовано 1 млн 654 тис. 845 переселенців з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму та Севастополя на вільні території України.

Найбільша їх концентрація, як і раніше, спостерігається в прикордонних до зони конфлікту областях. У Донецькій області – 565 тис. 656 осіб, у Луганській – 292 тис. 948 осіб, у Харківській – 192 тис. 742 переселенці. Замикає четвірку регіонів Київ, де зафіксовано 154 тис. 853 переселенця.

Динаміка кількості переселенців негативна – від початку року їх кількість зменшилася на 59 тис. 874 людини. З іншого боку, зниження кількості переселенців фіксувалося лише в трьох областях. Значне зниження спостерігалося на вільних територіях Донецької (-52 905 осіб) та прифронтовій Запорізькій (-8 908 осіб) областях, а також незначне зниження в Черкаській області (-357 осіб). На інших територіях вільної України спостерігалося зростання.

Це говорить про те, що люди з охоплених війною районів України мають намір повертатися додому за лінію фронту. Ті ж, хто не бажає повернутися в рідні краї, більш рівномірно розподіляються на вільній території країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: