Україна відновила водопостачання на окуповану Луганщину

Читать на русском
Компанія Луганське енергетичне об'єднання знову подає електроенергію на Попаснянський водоканал – в непідконтрольний Україні Луганськ і його околиці постачатиметься вода.
Фото: rian.com.ua

Компанія «Луганське енергетичне об'єднання» знову подає електроенергію на Попаснянський водоканал – в непідконтрольний Україні Луганськ і його околиці постачатиметься вода.

Про це «Громадському радіо» розповів гендиректор компанії «Луганське енергетичне об’єднання» Володимир Грицай, повідомляє «Слово і Діло».

Він повідомив, що напередодні підприємство отримало від водоканалу майже 6 мільйонів гривень в рахунок боргу за електроенергію. До двадцятих чисел січня «ЛЕО» відключати водоканал не планує, хоча борги перед підприємством ще залишаються.

Росія відмовилася оплачувати водопостачання так званої «ЛНР»Росія не має наміру платити Україні за водопостачання окупованій частині Луганської області, заявив Павло Клімкін.

«Порядку 128-129-ти мільйонів – борг Попаснянського водоканалу, і 6 зайшло, які вони вважають так би мовити покриттям заборгованості за вересень, наскільки я знаю, ну і рахуємо десь 122-123 мільйона борг», –розповів Грицай.

Нагадаємо, раніше Попаснянський водоканал отримав 10,5 мільйонів гривень з непідконтрольних районів. У міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявили, що це перша оплата після року переговорів

Як відомо, на початку грудня Київ через борги зупинив подачу води в ОРЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: