Відновлення Донбасу обійдеться в 20 мільярдів доларів – Жебрівський

Читать на русском
Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський розповів, скільки грошей необхідно, щоб відновити зруйновану інфраструктуру на Донбасі.

Глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський назвав суму, яка необхідна для відновлення інфраструктури на Донбасі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

За оцінками, як повідомив Жебрівський на відновлення зруйнованого Донбасу потрібно витратити не менше двадцяти мільярдів доларів.

«На відновлення інфраструктури Донецька область влітку отримала 2,5 мільярда гривень, гроші тільки почали використовувати, і їх кінцева реалізація відбудеться тільки навесні 2017 року. Від Регіонального фонду розвитку ми отримали 300 мільйонів гривень, які використовуємо на ремонт мостів, доріг, на будівництво лікарні і т. п.», - заявив він.

За його словами, на даний момент вже складено план робіт з відновлення інфраструктури Донбасу на наступний рік. Буде відбудовано десять мостів, а також відновлено 23 будинки в Мар'їнці.

Також планується будівництво шкіл, госпіталів.

«На житлово-комунальні заходи будуть виділені гроші. Це і теплотраси, і водогони, і багато іншого. На відновлення інфраструктури Донбасу потрібно понад 20 мільярдів доларів», - сказав Жебрівський.

У Мінрегіоні ще недавно оцінили збиток в 15 мільярдів доларів, а Президент України звернувся до світової спільноти із закликом допомогти відновити регіон.

Відзначимо, Павло Жебрівський обіцяв відновити 20 житлових будинків в Мар'їнці, що постраждали в результаті обстрілу російсько-терористичних формуваннь до кінця 2016 року.

Додамо, згідно указу Президента на Донбасі буду створено три військово-цивільні адміністрації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: