Японія може підписати угоду про ЗВТ з ЄС уже цьогоріч – ЗМІ

Читать на русском
Серед головних пріоритетів нинішнього уряду Японії на 2017 рік є підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Серед головних пріоритетів нинішнього уряду Японії на 2017 рік є підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Про це з посиланням на японське агентство NHK пише EurActiv, передає «Слово і Діло».

«За даними джерел японської агенції, якнайшвидше підписання торгової угоди з ЄС до кінця 2017 року є одним із головних завдань уряду прем'єр-міністра Сіндзо Абе», – йдеться в повідомленні.

Японія продовжить санкції проти РФ – посолНа підтримку територіальної цілісності України Японія обіцяла продовжити санкції проти Росії.

Видання зазначає, що Токіо зараз намагається прискорити переговори з Брюсселем щодо ЗВТ на тлі занепокоєння, викликаного заявами новообраного президента США Дональда Трампа про вихід Сполучених Штатів з угоди про Транстихоокеанське партнерство (Trans-Pacific Partnership, TPP), на яку в Японії покладали великі сподівання.

ЄС та Японія ведуть переговори щодо ЗВТ з 2013 року, але на шляху до підписання угоди залишається ще багато перепон.

«Наприклад, уряд Абе хоче, щоб в ЄС скасували мита для японських виробників автомобілів, у той час як ЄС вимагає знизити тарифи на сільськогосподарську продукцію та напівфабрикати», – зазначає EurActiv.

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що одним із його перших кроків на посаді буде вихід з угоди про Транстихоокеанське партнерство.

Раніше повідомлялося, що з початку російської агресії Японія надала Україні допомогу, загальний розмір якої становить $1,85 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: