Японія надала армії України $1,85 мільярда допомоги

Читать на русском
Відносини між Україною та Японією – приклад створення тих відносин, які будуть мати успіх. Україна розраховує на розвиток і посилення відносин в майбутньому.

З початку російської агресії Японія надала Україні допомогу, загальний розмір якої становить $1,85 млрд.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час переговорів з японським дипломатом в Україні Сумі Шигекі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на replyua.net.

«Не дивлячись на величезну відстань між нашими державами, взаємини між Українською державою та Японією – це приклад створення тих відносин, які будуть мати успіх. Україна розраховує на розвиток в майбутньому і більш того посилення відносин між країнами», – сказав він.

Японія інвестує в розвиток морських портів УкраїниУряд України обговорює з Японією варіанти залучення інвестицій у транспортну інфраструктуру України для реалізації проектів мостового переходу через річку Південний Буг у Миколаєві та розвитку портової інфраструктури Одеської й Миколаївської областей.

Як прояв поваги глава оборонного відомства України вручив японському дипломату відомчий знак українського оборонного відомства «Знак пошани». У свою чергу Акіхіро Хару, який обіймає посаду керівника з питань оборони при японському дипломатичному відомстві в Україні, який також був присутній на переговорах, був удостоєний нагородження медаллю «За сприяння ЗСУ».

Нагадаємо, що Японія підтримує територіальну цілісність України і буде продовжувати санкції проти Росії.

За 8 місяців 2016 року двосторонній товарообіг між Україною і Японією склав $449,3 млн і збільшився в порівнянні з відповідним періодом 2015 року на 14,8%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: